Briefpapier drukken

Uw briefpapier personaliseren was nog nooit zó simpel en zó voordelig

Uw briefpapier personaliseren

Of u nu druk bezig bent met de jacht op een nieuwe baan, op zoek bent naar nieuwe klanten voor uw bedrijf, of simpelweg het imago van uw organisatie wil opvijzelen, gepersonaliseerd briefpapier kan uitstekend van pas komen. Zelfs in deze tijden van toenemende digitalisatie, of misschien juíst in deze tijden van toenemende digitalisatie, is een afgedrukte brief een hele goede manier om de aandacht op uw bericht of bedrijf te vestigen. Vergeleken met, bijvoorbeeld, een e-mail is een brief een effectieve manier om te laten zien dat u moeite heeft gedaan voor uw vrienden, klanten, of connecties.

Om deze reden hebben we bij GRdruk.nl door de jaren heen dan ook een uitgebreid aanbod briefpapier samengesteld. Gepersonaliseerd briefpapier blijkt nog altijd een populaire vorm van communicatie- en promotiemateriaal te zijn, voor zowel bedrijven als privépersonen. Met een mooi design kan u ervoor zorgen dat de ontvangers van uw brieven gelijk weten van wie ze een bericht hebben ontvangen en ervoor zorgen dat, bijvoorbeeld, het logo van uw bedrijf overal bovenuit steekt. Dankzij ons simpele ontwerpproces is het ontwerpen van briefpapier, zowel in zwart-wit als in full colour, heel gemakkelijk. Daarnaast zetten we, om u alvast op weg te helpen, in dit artikel enkele tips voor het ontwerpen van briefpapier op een rijtje voor u.

Begin bij het begin

Zoals we al eerder schreven, hoeft het ontwerpen van gepersonaliseerd briefpapier absoluut niet moeilijk te zijn, zeker niet bij GRdruk.nl, maar het is wel belangrijk dat u vanuit de goede basics vertrekt. Daarmee bedoelen we de software die u gebruikt om uw briefpapier te ontwerpen.

Basisprogramma’s als Microsoft Word of Apple Pages worden veel gebruikt en kunnen zonder probleem worden gebruikt voor het creëren van simpele designs. Wanneer het aankomt op meer geavanceerde graphics en minder traditionele ontwerpen, zijn deze programma’s echter vaak niet toereikend.

In zulke gevallen is InDesign van Adobe vaak de aangeraden software. Dit programma wordt over heel de wereld gebruikt door zowel hobbyisten als professionele designers en geeft u veel meer flexibiliteit op het gebied van lay-outs en in het oog springende headers. Het nadeel aan InDesign is dat het vrij prijzig kan zijn om te gebruiken. Gelukkig zijn er ook minder dure alternatieven beschikbaar, zoals Quark Xpress of de verschillende programma’s van Affinity.

Let op de randen

De afgelopen decennia is de printtechnologie voor online drukwerk enorm geëvolueerd, waardoor we u vandaag de dag bij GRdruk.nl met gemak full colour printing van hoge kwaliteit kunnen bieden. Dat komt mooi uit, want of het nu voor professionele of persoonlijke doeleinden is, een full colour design de beste manier om indruk te maken op uw collega’s en relaties. Wat betreft briefpapier wil dat zeggen dat u heel veel kanten op kan met uw ontwerpen.

De header van uw briefpapier is vanzelfsprekend heel belangrijk, maar wanneer u briefpapier gaat personaliseren, kan u nog veel meer dingen doen. Aandacht besteden aan de randen van uw briefpapier is één van die dingen. Door mooie, bescheiden randen toe te voegen, laat u zien dat u tijd en moeite heeft gestoken in uw berichtgeving zonder dat de aandacht wordt afgeleid van het bericht zelf. Dankzij onze full colour opties kan u met de randen van uw briefpapier ontelbare kanten op.

Wees niet bang om creatief te zijn

Het ligt natuurlijk helemaal aan uzelf in hoeverre u uw briefpapier wil personaliseren en op welke manier u dat wil doen, maar het is zeker geen slecht idee om een beetje creativiteit los te laten op uw designs. Dankzij ons full colour briefpapier kan u ontzettend veel verschillende elementen toevoegen aan uw ontwerpen, inclusief vormen en achtergrondafbeeldingen. Zorg er natuurlijk voor dat de achtergronden niet druk worden en niet de aandacht afleiden van uw bericht, maar experimenteer gerust.

Stel, bijvoorbeeld, dat u gepersonaliseerd briefpapier wil bestellen voor de vijftigste verjaardag van uw partner. In zo’n geval kan u ervoor kiezen om in de header van het briefpapier een subtiele roos of een witte duif op te nemen. Wij zorgen er daarna voor dat het drukwerk er perfect uitziet, net als uw zelfgemaakte design.

Uw briefpapier personaliseren was nog nooit zó simpel en zó voordelig

Vergeet niet wie uw publiek is

Gepersonaliseerd briefpapier kan van toegevoegde waarde zijn voor een hele rits aan gelegenheden, maar het is bij het ontwerpen ervan wel belangrijk om in gedachten te houden aan wie uw brieven gericht zullen zijn. De effectiviteit van uw design kan namelijk nogal afhangen van de ontvangende partij. Als het, bijvoorbeeld, om aanmaningen of serieuze zakelijke berichten gaat, dan is een uitbundige header met kleurige randen misschien niet het meest aan te raden ontwerp. Een uitnodiging voor een verjaardag met een zwart-wit design en enkel een officiële titel in een klassiek lettertype kan dan weer resulteren in een gebrek aan impact. Vergeet bij het ontwerpen dus niet wie de ontvangers zullen gaan zijn.

Deze tip klinkt misschien logisch, maar het zou u verbazen hoeveel designs voor professioneel briefpapier wij ontvangen waarop geen logo te zien is. De header van ons briefpapier leent zich echter uitstekend voor het invoegen van het logo van uw bedrijf. U wil ten slotte dat uw brieven opvallen, dat men direct weet wie de afzender is, en dat men uw organisatie onthoudt. Een logo bovenaan uw briefpapier is daarvoor perfect. Ook logo’s in kleuren zijn geen probleem, aangezien u dan gewoon kan kiezen voor het full colour briefpapier van GRdruk.nl.

Ook foto’s zijn mogelijk

Dankzij de moderne technologie die wij gebruiken voor ons online drukwerk en de vakkundige kennis van onze medewerkers kan u het ontwerp van uw briefpapier ook voorzien van een foto. Onthoud daarbij wel dat de foto van hoge kwaliteit moet zijn en dat u het ontwerp van het briefpapier het best kan aanmaken in een meer geavanceerd programma, zoals Adobe InDesign of Affinity Publisher. Op deze manier kan u uw briefpapier voorzien van een mooie en unieke persoonlijke touch.

Briefpapier drukken

Ontwerp een set

Aangezien u al overweegt om uw eigen gepersonaliseerde briefpapier bij ons te bestellen, is het waarschijnlijk niet de eerste keer dat u brieven schrijft en verstuurt. U zal dus ook weten dat een brief zelden zonder een bepaalde opmaak verstuurd wordt, zeker niet wanneer het om een belangrijk bericht gaat. Als u heel tevreden bent met uw eigen design, dan kan u bij GRdruk.nl ook een passende set van aanvullende items voor uw briefpapier.

Wat dacht u, bijvoorbeeld, van een perfect passende full colour enveloppe of een gepersonaliseerde kartonnen enveloppe voor een extraluxe imago? Of een mooie verzendmap met dezelfde kernkleuren als uw briefpapier om een perfecte professionele indruk te maken? Waar u ook naar op zoek bent om uw briefpapier mee te complementeren, bij GRdruk.nl kunnen we u ermee helpen.


Heeft u een vraag?

Contacteer ons
core-block-supports