Waarom moet je briefpapier aanschaffen?

[caption id="attachment_64" align="alignright" width="300"]briefpapier, drukken, drukkerij, briefpapier drukken Briefpapier kan enkelzijdig of dubbelzijdig in Full Colour en PMS kleuren gedrukt worden[/caption]

Briefpapier is simpelweg blanco papier met enkel het logo en de contactgegevens van jouw bedrijf erop. Dat stelt niet zo veel voor zou je denken, veel bedrijven kiezen er dan ook voor om tegenwoordig geen briefpapier te bestellen. Bijna iedereen werkt toch digitaal, waarom zou je dan nog briefpapier kopen? Ondanks de digitalisering is briefpapier juist heel belangrijk voor elk bedrijf en elke onderneming, het zorgt voor professionaliteit, consistentie en het is praktisch voor jou en de klant.

Wat kun je met briefpapier?

Briefpapier kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden, zoals voor rekeningen, herinneringen en uitnodigingen. Als een klant iets bij jou bestelt of koopt, krijgt hij de factuur op briefpapier. Het is dan in één oogopslag herkenbaar dat het van jouw bedrijf komt. Als het een nieuwe klant betreft, geeft dit gelijk een goede eerste indruk.

Hoe je het papier wilt indelen, ligt helemaal aan jezelf. Waar de meeste bedrijven in ieder geval voor kiezen is om de naam, het adres (telefoonnummer) en het logo erop te zetten. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het rekeningnummer of KvK-nummer te noteren. Het ligt er maar net aan wat je zelf handig vindt.

Huisstijl

[caption id="attachment_65" align="alignleft" width="300"]huisstijl, briefpapier, visitekaartjes, drukken Wij kunnen uw complete huisstijl drukken[/caption]

Wat wel heel belangrijk is, is dat briefpapier naadloos aansluit bij je huisstijl. Kortgezegd is je huisstijl het doen en laten van je bedrijf, hoe je wilt dat je bedrijf of onderneming gepresenteerd wordt. Bijna elk (groot) bedrijf heeft een goed doorgedachte huisstijl. In de huisstijl staat bijvoorbeeld vast hoe het logo eruitziet, welke kleuren bij het bedrijf passen, welke lettertypes er gebruikt worden maar ook welk taalgebruik de medewerkers moeten gebruiken tegenover de consument.

Het is belangrijk om je huisstijl goed te bewaken. Dit straalt namelijk professionaliteit uit. Eén van de onderdelen van een goede huisstijl, is briefpapier. Mensen kunnen herkennen dat de huisstijl van je briefpapier gelijk is aan je logo, aan je bedrijf. Hierdoor onthouden mensen je merk beter.

Ook bij ons is het mogelijk op professioneel briefpapier af te drukken. Je hoeft alleen je logo en informatie over je bedrijf aan te leveren over je bedrijf en wij doen de rest. Klik hier voor alle opties.